fbpx
JobrettedeKurser.dk

Kurser for ledige i HR, GDPR eller Projektledelse

Vil du arbejde indenfor HR, GDPR eller Projektledelse? Udforsk vores brede udvalg af kurser for ledige, og land dit næste drømme job.

Kurser for ledige i HR, GDPR eller Projektledelse

GMP kursus
GMP Kursus inkl. Kommunikation, Projektstyring & MS Office

Lær alt om GMP på kun 6 uger med vores intensive GMP kursus

sælger kursus
Salg og Salgspsykologi – 6 ugers salgskursus

Har du en drøm om at være sælger? Tag et 6 ugers salgskursus i dag.

ejendomsadministrator
Bliv Ejendomsadministrator inkl. Kommunikation & Bogføring

Vil du gerne være ejendomsadministrator? På uddannelsen bliver du klædt på til et job som ejendomsadministrator.

Projektleder kursus for ledige
Projektledelse inkl. Agil Projektledelse og Økonomi

Et projektledelseskursus for ledige klæder dig på til at blive en dygtig projektleder, og giver dig konkrete værktøjer til at lede projekter.

GDPR Kursus
GDPR kursus – Bliv GDPR-koordinator og Persondataspecialist

PÅ GDPR-koordinator og Persondataspecialist lærer du hvordan man som virksomhed implementerer og overholder GDPR-regler.

Ledelse i Praksis
Ledelse i Praksis inkl. Risikohåndtering

Ledelse i Praksis er et kursus, der kan styrke dit cv og muligheder på arbejdsmarkedet inden for ledelse.

ISO 27001 Kursus
GDPR – ISO 27001 inkl. Persondataforordningen

På GDPR – ISO 27001 inkl. Persondataforordningen, bliver du tryg i GDPR og Persondataforordningen. Tilmeld dig i dag og få en ISO-27001 Certificering.

Personalejura kursus
Personalejura inkl. HR, Løn & Excel

Dette kursus til ledige udruster dig med kompetencer inden for personalejura og forbereder dig til din næste rolle inden for HR.

Udforsk Kurser i HR, Projektledelse og GDPR: Vejen til dit næste job

Nysgerrig på HR, projektledelse eller GDPR? Vores kurser er designet til at forberede dig til din næste karrieremulighed i disse vigtige erhvervsområder.

Salgskurser: Master det essentielle i salg på kun 6 uger

I vores intensivt salgskursus får du indsigt i de grundlæggende salgsteknikker, der bruges på tværs af mange brancher. Efter seks ugers træning er du fuldt ud klædt på til at ansøge om og få dit drømmejob i salg.

Projektledelseskurser: Styr store og små projekter effektivt

Lær hvordan du leder projekter fra start til slut, med fokus på forskellige aspekter som interessentanalyse, projektomfang og agil projektledelse med Scrum.

GDPR-kurser: Bliv ekspert i databeskyttelseslovgivning

Vores GDPR-kurser udstyrer dig med den nødvendige viden til at forstå og overholde EU’s persondataforordning. Du vil tilegne dig både teoretisk og praktisk erfaring i implementeringsprocessen.

Hvem er vores kurser for?

Vores kurser er målrettet mod jobsøgende og dem, der ønsker at avancere i deres nuværende karriere. Der er bestemte betingelser, som skal opfyldes, især for ledige deltagere.

Tilmelding: Sådan kommer du i gang

Interesseret i at tilmelde dig? Kontakt os for at reservere din plads og forstå de kriterier, der skal opfyldes for tilmelding.

Er en karriere i salg noget for dig? Overvej disse tre faktorer

  1. Kommunikationsevner: Som sælger vil du have daglig interaktion med mange mennesker. Er du god til at kommunikere?
  2. Håndtering af afvisning: Kan du håndtere et “nej” uden at blive demotiveret?
  3. Motivation og drive: Har du den energi og entusiasme, der kræves for at være en succesfuld sælger?

Hvorfor vælge vores kurser?

Vores uddannelsesprogrammer står ud fra mængden af to primære grunde: fleksibilitet og kvalitet. Vi forstår, at moderne liv ofte er hektisk og uforudsigeligt, derfor tilbyder vi fleksible tidsplaner og online muligheder, så du kan lære i dit eget tempo. Men fleksibilitet betyder ikke, at vi går på kompromis med kvalitet. Alle vores kurser er omhyggeligt udformet af branchens førende eksperter for at sikre, at du får den mest opdaterede og praktiske viden. Fra HR til salg og fra projektledelse til GDPR, hvert kursus er designet til at ruste dig med de færdigheder, arbejdsgiverne virkelig efterspørger.

Andre kursemner vi tilbyder

Udover HR kurser for ledige, projektledelse, og GDPR, tilbyder vi også kurser i kommunikation, regnskab og programmering. Se alle kurser her.

Ofte stillede spørgsmål

Vi arbejder med to typer lister for kurser for ledige: den landsdækkende positivliste og de regionale positivlister for seks ugers kurser. Hovedforskellen mellem disse lister er, hvilken instans der skal godkende dit valgte kursus. A-kasser er ansvarlige for at bevilge dit kursus ud fra den landsdækkende liste, mens jobcentre har beføjelsen til at godkende kurser baseret på de regionale lister. Det betyder, at det er enten din a-kasse eller dit lokale jobcenter, der afgør, om du er berettiget til finansiering af din uddannelse via den landsdækkende eller en regional positivliste.

Den landsdækkende positivliste dækker hele landet og sikrer retten til seks ugers jobrettet uddannelse for både ufaglærte og faglærte ledige, der modtager dagpenge. Denne ret gælder også, hvis du er ledig med en kort videregående uddannelse og en erhvervsfaglig baggrund. Vigtigt er det, at kurset afsluttes inden for 9 måneder af ledighed for dem over 25 år, og inden 6 måneder for dem under 25. Kurser fundet på den landsdækkende liste fører til et officielt eksamensbevis. Efter en karensperiode på 5 uger kan du være berettiget til seks ugers jobrettet uddannelse.

Regionale positivlister er inddelt efter Danmarks 8 regioner, hvor du kan ansøge om kurser afhængigt af, hvor du bor. Hvis du er højtuddannet eller har været ledig i over 9 måneder (og er over 25 år), kan du søge om kurser via den regionale positivliste. Disse lister tilbyder forskellige kurser, afhængigt af arbejdskraftmangel i bestemte brancher inden for hver region.

Som ledig har du mulighed for at tage kurser inden for et område, som har mangel på arbejdskraft i Danmark. Disse kurser for ledige er en specialiseret form for opkvalificering designet til ledige. Målet er at forberede den ledige til hurtigt at genindtræde på arbejdsmarkedet. På et kursus opnår du kompetencer der kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet. Hvis du opfylder kravene for kurser for ledige, kan du være berettiget til kursus.

Deltagere skal færdiggøre 6 ugers jobrettet uddannelse inden de har været ledige i 9 måneder, eller 6 måneder for dem under 25 år. Hvert kursus kan vare i op til 6 uger.

Udvalg af 6 ugers selvvalgt

Kursister kan vælge blandt en række godkendte uddannelser, der er del af den såkaldte landsdækkende positivliste for 6 ugers jobrettet. Denne liste er sammensat baseret på erhvervslivets aktuelle behov for kvalificeret arbejdskraft.

Betingelser for godkendelse

For at blive optaget på et 6 ugers jobrettet kursus skal du:

  • Have været arbejdssøgende i højst 9 måneder (6 måneder hvis du er under 25 år)
  • Vælge et kursus fra den landsdækkende positivliste
  • Ikke besidde en videregående uddannelse, der er længere end en kort videregående uddannelse (KVU), medmindre du også har en erhvervsfaglig baggrund.
  • Når du har været arbejdsløs i længere end 9 måneder (6 måneder, hvis du er under 25 år), har du ikke længere ret til 6 ugers jobrettet uddannelse.    
  • Udfylde en AR237

Yderligere muligheder og tips

Selv hvis du ikke opfylder kriterierne for et 6 ugers kursus, kan du stadig kvalificere dig for et 6 ugers kursusforløb gennem a-kassen. Hvis du ikke er berettiget til et kursus fra den landsdækkende positivliste, kan du alternativt søge om optagelse på kurser fra den regionale positivliste via dit lokale jobcenter.

For yderligere information om vores 6 ugers kurser og for at få oplyst kursusnumre fra både den landsdækkende og de regionale positivlister, er du velkommen til at kontakte os og høre om dine muligheder.

Er du arbejdsløs og forvirret over de forskellige ledighedsperioder og deres betydning for dine uddannelsesmuligheder? Her finder du en uddybende beskrivelse, der hjælper dig med at forstå, hvilke muligheder du har i hver periode. Har du yderligere spørgsmål eller brug for vejledning omkring vores kursustilbud, er du altid velkommen til at kontakte os. 

Første ledighedsperiode

  • Varighed: Du er i din første ledighedsperiode, når du har været uden job i op til 9 måneder. For personer under 25 år varer denne periode i op til 6 måneder.

  • 6 ugers jobrettet uddannelse: Fra din første ledighedsdag, har du ret til at deltage i et 6-ugers kursus fra den nationale positivliste. Dette gælder, for ufaglærte, faglærte samt ledige med kort videregående uddannelse (KVU) kombineret med en erhvervsfaglig uddannelse.

  • Andre muligheder: Hvis du ikke er berettiget til 6 ugers jobrettet uddannelse via din a-kasse, kan du ansøge om et kursus fra de regionale positivlister. Disse kan søges via dit jobcenter. Du kan kontakte dit jobcenter og høre om dine muligheder.

  • Tidshorisont: Den jobrettede uddannelse skal være afsluttet inden 9 måneders ledighed. Efter dette har du i princippet ikke ret til yderligere uddannelse i denne periode.

Anden ledighedsperiode

  • Varighed: Du er i din anden ledighedsperiode fra 9 måneder til 2 år, hvor du mister retten til dagpenge. For personer under 25 år starter denne periode efter 6 måneder.

  • Ubrugte Retter: Hvis du ikke benyttede dig af dine 6 ugers jobrettet uddannelse i den første periode, kan du desværre ikke overføre dem.

  • Uddannelsesmuligheder: Du har stadig mulighed for at deltage i uddannelsesprogrammer, men disse skal nu godkendes af dit jobcenter i forbindelse med en individuel jobplan.

  • Regionale Positivliste: Du kan søge kurser fra den regionale positivliste via dit jobcenter.

Arbejde med løntilskud under ledighedsperioden

Uafhængigt af hvilken ledighedsperiode du befinder dig i, har du muligheden for at tage et job med løntilskud. I sådan en ansættelse vil du få udbetalt en løn i henhold til gældende overenskomst. Det er værd at bemærke, at denne form for beskæftigelse vil reducere din ret til dagpenge. For mere detaljeret information om løntilskud, anbefales det at konsultere din arbejdsløshedskasse.

Skulle du blive syg imens du er uden arbejde, er det vigtigt at melde dig syg via jobnet, eftersom du i så fald ikke er tilgængelig for arbejdsmarkedet. Din arbejdsløshedskasse informeres automatisk om din sygemelding, men vi råder dig til også at give dem direkte besked. Når du er rask igen, skal du sørge for at registrere dette på jobnet. Er du i en løntilskudsordning, skal du yderligere informere din arbejdsgiver om din sygemelding og efterfølgende helbredelse.

Hvis du skal på barselsorlov under din ledighedsperiode, gælder de samme regler som ved sygdom. Du skal registrere det på jobnet, da du i denne periode ikke er tilgængelig for arbejdsmarkedet, og huske at melde dig tilbage, når din barselsorlov er ovre.

Sygdom og barsel i din ledighedsperiode

I tilfælde af sygdom eller barselsorlov vil du modtage syge- eller barselsdagpenge fra din kommune i stedet for dagpenge fra din arbejdsløshedskasse. Udbetalingsbeløbet vil være det samme som det, du ville have modtaget i dagpenge.

Tilmelding i din første ledighedsperiode

Hvis du er i din første ledighedsperiode, kan du søge kurser gennem din arbejdsløshedskasse. Dette gør du på følgende måde:

  1. Find dit ønskede kursus: Udforsk vores kurser og udfyld tilmeldingsformularen inde på kurset. Det er uforpligtende og vil indlede en dialog med kursusudbyderen.

  2. Kvalifikationsafklaring: Kursusudbyderen vil ringe til dig, hvor de sammen med dig gennemgår dine kvalifikationer for at sikre, at kurset er det rette match for dig.

  3. Reservering og dokumentation: Når afklaringen er gennemført, reserverer kursusudbyderen en plads til dig og sender de nødvendige blanketter til din e-mail.

  4. Blanketudfyldning: Udfyld, underskriv, og send blanketten til din sagsbehandler hos din arbejdsløshedskasse via e-mail.

  5. A-kasse godkendelse: Din arbejdsløshedskasse udfylder og underskriver deres del af blanketten og sender den tilbage til kursusudbyderen.

  6. Bekræftelse: Efter at have modtaget godkendelsen fra din arbejdsløshedskasse, sender kursusstedet en bekræftelsesmail til dig.

  7. Velkomst og information: Cirka en uge inden kursusstart modtager du en velkomstmail med alle praktiske informationer.

  8. Kursusstart: Hvis du er berettiget til 6 ugers jobrettet uddannelse, kan du nu deltage i kurset gratis! Alle kursusmaterialer vil blive udleveret på første kursusdag.

Tilmelding i din anden ledighedsperiode

Hvis du er i din anden ledighedsperiode, er i stedet hos Jobcentret, du skal søge om et kursus for ledige.

  1. Find et kursus: Du skal starte med at finde dit ønskede kursus for ledige, og tilmelde dig gennem formularen. Herefter skal du præsentere kurset for din sagsbehandler.

  2. Sagsbehandlerens godkendelse: Hvis din sagsbehandler godkender kurset, skal du tage dialogen videre med kursusudbyderen.

  3. Forbehold for bekræftelse: Vi reserverer din plads, men skal have skriftlig bekræftelse fra jobcenteret, før du kan deltage. Bed derfor din sagsbehandler om at sende en bekræftelse til uddannelsesstedet.

  4. Endelig bekræftelse: Efter modtagelse af jobcenterets skriftlige godkendelse, er du klar til at starte på kurset. En bekræftelsesmail vil blive sendt til dig.

  5. Forberedelse til opstart: En uge inden kursets start vil du modtage en velkomstmail med relevant information.

  6. Kursusstart: Kursusmaterialer vil blive udleveret på første kursusdag.

For at kunne udnytte muligheden for 6 ugers jobrettet uddannelse er det nødvendigt, at personen har været ledig i mindst 5 uger. Med andre ord kan vedkommende først påbegynde et godkendt kursus efter at have været ledig i 5 uger i træk fra ledighedens start.

  • Hvis du ikke allerede har en uddannelse, der overstiger niveauet af en erhvervsuddannelse (EUD) eller en tilsvarende uddannelse, er du berettiget til 6 ugers jobrettet uddannelse.
  • Alternativt er du også berettiget, hvis du har en kort videregående uddannelse (som ikke overstiger niveauet af en erhvervsakademiuddannelse) samt en erhvervsuddannelse.

Positivlisten indeholder en oversigt over alle kurser for ledige, der er omfattet af ordningen for seks ugers jobrettet uddannelse, og som du derfor er berettiget til at søge.