Den Landsdækkende Positivliste

Hvis du er en dansk beboer og møder visse kriterier, har du mulighed for at modtage en 6 ugers jobrettet uddannelse uden omkostninger gennem din a-kasse.

Denne landsdækkende positivliste specificerer, hvilke kurser du kan få bevilget via din a-kasse.

Hvad er Den Landsdækkende Positivliste?

Listen fungerer som en oversigt over 6-ugers erhvervsrettede uddannelser, som din a-kasse kan godkende for dig, forudsat at du er bosiddende i Danmark og lever op til de fastsatte betingelser. 

Beskæftigelsesministeriet står bag listen, og deres rolle er at overvåge tendenserne på det danske arbejdsmarked. Listen er kategoriseret i henhold til forskellige erhvervssektorer og er udformet med fokus på virksomhedernes behov. 

De uddannelser, der er medtaget på den landsdækkende positivliste, deler følgende karakteristika:  De leverer de faglige kompetencer og kvalifikationer, som er i efterspørgsel på arbejdsmarkedet. De har et direkte fokus på arbejde og tilbyder kvalifikationer specifikt målrettet en given jobfunktion.

Hvordan søger man om en uddannelse på den landsdækkende positivliste?

Har du identificeret et kursus på listen, som interesserer dig, kræves det, at du udfylder en AR237-formular og fremsender denne til din a-kasse. Denne formular tjener som din officielle ansøgning om deltagelse i kurset. STAR tilbyder en AR237-formular, der gør det nemt for dig at udfylde og ansøge. Dette minimerer din indsats og gør behandlingsprocessen hos din a-kasse mere strømlinet.


Du kan finde yderligere information om AR237 her.

Godkendte uddannelser på den landsdækkende positivliste

Nedenfor er der en oversigt over de 6 ugers jobrettede uddannelser, du er berettiget til at deltage i, såfremt du er ledig og lever op til de nødvendige kriterier for at få godkendt et kursus fra den landsdækkende positivliste.

Kurser for ledige Den Landsdækkende Positivliste

systemdrift
Systemdrift inkl. Microsoft 365, Windows Server og IT-sikkerhed